Misteriosul Ordin al Companionajului

De mult auzisem de Ordinul Companionajului , dar nu am cunoscut pe nimeni sa pot afla mai multe despre aceasta breasla operativa , initiatica .
Fiind la Paris la sfarsitul lunii martie ac. , am avut pentru prima data sansa sa cunosc un francez , care facea parte din acest Ordin al Companionajului , care o seara intreaga ne-a explicat cine sunt ei , care este diferenta dintre ei si masoni , ce fac ei , cu ce se ocupa , chiar catre miezul noptii ne-a dus intr-unul din atelierele lor , unde se lucra la aceea ora , iar apoi a chemat un alt colaborator de al sau si ne-a aratat o parte din expozitia cu lucrarile pe care acesti constructori initiati o fac si in zilele de azi , mai exista in Germania un nucleu al acestui Ordin al Companionajului , deci foarte rari si greu de gasit . Cele doua fotografii , sunt facute , cu obiectivul marit , din unul din segmentele mici ale Marii Opere construite , unice si care se poate vedea in fotografie , langa mine .Ordinul companionaj ului _2Interesant ca exista si lucreaza , un lucru formidabil , ma gandesc ca in viitor sa il invit in Romania , pe acel francez extrem de bine informat despre acest Ordin si sa conferentieze , pentru a explica si romanilor si nu numai , ce fac ei , care este diferenta dintre ei si masoni s.m.d. , sigur o voi face aceasta conferinta .
De retinut , ca de fiecare data , cand merg la Paris , cunosc noi Organizatii Initiatice , cu Ritualuri diferite , culturi initiatice diferite , exemplu aici am ajuns , gratie Marelui Maestru al Marii Loji Franceze Misraim ,Il. Fr. Michel BOULAIS si Il.Fr. Benjamin John , Redactorul Sef al prestigioasei reviste masonice “B.U.L.I.M.MISRAIM“ , din Franta , care ne-au invitat la Restaurantul acestui Ordin al Companionajului , ocazie cand am aflat lucruri noi , oameni noi , cu preocupari diferite , de aici rezulta masoneria universala , initierea insemnand cunoasterea intregi constelatii de culturi , asemenea boltii instelate care acopera orice mare Templu Masonic , de exemplu cei de la Misraim , ne-au invatat multe lucruri despre cultura initiatica egipteana , foarte interesant .
Ordinul companionaj ului _3Consider ca prin aceste parteneriate , in baza Tratatelor de Amicitie si Recunoastere Incheiate intre Obedientele noastre , vom avea posibilitatea sa fim mult mai bine pregatiti , initiati cu adevarat , investigand intreg universul , asa cum ne este spus la gradul de ucenic , inca de la inceput , astfel ca si noi vom arata fratilor nostri la schimb daca se poate spune asa , cunostiinte despre ritualurile initiatice dacice , precrestine , despre Zamolxe , Mesterul Manole , Eminescu , George Enescu , Balcesu , Titulescu etc… pentru a ne face cunoscuta peste hotare , istoria , cultura , traditiile , datinile , portul s.m.d.
Dumnezeu sa ajute Romania ,
VIOREL DANACU 33
MARE MAESTRU ,MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI –
Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice