EVENIMENT CULTURAL ROMANESC

Joi 7 mai 2015 , la Palatul Bratianu din Bucuresti , a avut loc un eveniment de exceptie , istoric se poate spune. Fundatia Culturala Ion I. Bratianu , a gazduit lansarea cartii : ,,ROMANIA CA O PRADA”, scrisa de Generalul Radu Theodoru din Gradistea de Arges .

Deschiderea evenimentului a realizat-o chiar Ion I. Bratianu , un om de mare cultura , de un rafinament si patriotism specific romanului , ajutat sau mai bine zis acompaniat de actrita Doina Ghitescu , o mare interpreta , un om la fel de patriot si bun la suflet.

A fost foarte interesant ca intr-o sala de conferinte relativ mica dar suficient de incapatoare , a fost o lume aparte , elita culturii romanesti , dramaturgul Dan Tarchila , poeti , scriitori, generatiile domnului Radu Theodoru, care are venerabila varsta de 92 de ani , generatia de profesori de arta , cultura si istorie a Romaniei , cei care au construit Romania moderna si multi Generali ai armatei romane si nu numai.

Au mai fost prezenti Domnul General Mircea Chelaru care a vorbit despre carte , spunand in incheiere, ca aceasta carte, trebuie sa fie un mesaj care se cheama: ,, Ordin de lupta” , este o carte care spune adevarul si de care generatiile viitoare trebuie sa stie si sa actioneze de acum inainte .

Deasemenea a luat cuvantul domnul profesor dr. Ioan Coja , Domnul Profesor Tanasescu si alti cativa mari corifei ai artei si culturii romanesti , profesori de-ai domnului Radu Theodoru .

A fost prezent si staretul Manastirii Comana , fiind o relatie deosebita cu autorul cartii , urmand ca in viitor sa fie ridicata in curtea manastirii o Troita in memoria romanilor care au murit la Cotul Donului.

O surpriza deosebita , chiar o premiera , pentru ca autorul Radu Theodoru a mai scris o carte Francmasoneria Pro si Contra , a fost prezenta la eveniment si a Domnului Viorel Danacu , Mare Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice si Presedinte al Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti, ca o confirmare a cartii , fiind chiar prezentat de domnul Radu Theodoru , ca fiind unul dintre masonii care construieste o masonerie romaneasca , o masonerie curata si pentru Romania .

Viorel Danacu , este un prieten de-al domnului Radu Theodoru , pe care l-a invitat LA CURTE , la TEMPLUL MASONIC din Radu de la Afumati , primul Templu Masonic dupa 1989 , casa lui Nicu Filip , Primul Mare Maestru al masoneriei romane dupa 1989, la Serile Culturale Europene organizate de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti .

Aici, Radu Theodoru a avut primele contacte cu masoneria si a vazut cum Viorel Danacu , construieste din rasputeri o masonerie romaneasca , o masonerie pentru romani si o masonerie pe intelesul romanilor , o masonerie spirituala si traditionala , ritualica.

Marele Maestru Danacu , a fost insotit de un prieten , Domnul Adrian Mac Liman, roman care locuieste la Madrid, fost Mare Maestru al Marii Loji Confederate a Spaniei , Mare Maestru de Onoare al Obedientei conduse de Danacu , jurnalist , Presedinte al Centrului Iberic de Studii Francmasonice din Spania.

Autorul cartii ,,ROMANIA CA O PRADA” , domnul Radu Theodoru , a vorbit ultimul , fiind cuprins de o puternica emotie , dar si de o mare satisfactie ca a reusit sa ofere generatiilor de azi aceasta carte , un excelent document isoric si un mesaj curajos adresat tinerilor , privind realitatea referitoare la cauzele si efectele dezastrului in care Romania a ajuns azi .

Autorul Radu Theodoru , un mare scriitor , istoric , General de aviatie , cu multe persecutii in viata , este de un patriotism si nationalism ireprosabil , un om moral si cinstit , un bun roman si un exemplu pentru generatiile de azi si de maine .

Evenimentul a fost urmat de o receptie , unde au avut loc schimburi de idei , de ganduri , dar si de recunoastere si reintalnire a multura dintre participantii la eveniment .

Felicitari tuturor, dar mai ales autorului si familiiei dansului care au o grija speciala de domnul Radu Theodoru .

Secretariatul

M:.L:.N:.A:.R:.-L:.R:.C:.C:.M:.