Reuniunea Masonica Romana 2012

           Vineri, Sambata, Duminica, 27, 28, 29 aprilie 2012, la Sibiu, Marele Orient al Romaniei a organizat Reuniunea Masonica Romana 2012.

 Marele Maestru Caius Traian-Dragomir, a invitat si alte Mari Loji din Romania, dintre care cele prezente au fost: Marele Orient al Romaniei Marele, Maestru Caius Traian-Dragomir si Marele Maestru din trecut Mircea Deaca; Marele Ordin Feminin Roman,  Mare Maestra Graziela Barla; Marele Ordin Mixt International Dreptul Uman, Presedintele Consiliului de Jurisdictie Roman, Mircea Carausan si Marea Loja Nationala A Romaniei – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice, Marele Maestru Viorel Danacu , toti acestia fiind insotiti de delegati de pe intreg cuprinsul tarii si Venerabilii de Loji , din Marile Loji prezente.

A avut loc aprinderea focurilor R:.L:. Argus, Orientul Deva si tinuta comuna a Lojelor Inteleptii din Heliopolissi Pheonix.

Au avut loc seminarii pe cele trei grade masonice de ucenic, companion si maestru in sali diferite, pe parcursul tuturor zilelor unde s-au dezbatut atat aspecte legate de viata masonica din Romania cat si de ritual, de cunoastere a celor 4 Mari Loji prezente prin Marii Maestri, care au tinut o Conferinta Masonica Publica in ultima zi, la care au participat profani si invitati din toate Marile Loji care au reprezentare in orasul Sibiu.

Sambata seara fratii si surorile au participat la o piesa de teatru de exceptie.

Consideram ca in acest mod s-a conturat un pol masonic extrem de bine organizat si cu bune intentii, pentru a-si aduce o contributie insemnata la dezvoltarea Romaniei, care poate deveni un partener credibil de dialog cu conducerea statului si celelalte institutii fundamentale din Romania. – stiri masonice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *