FRANCMASONERIA SI SECTELE

Interviu al Grand Maître de la Grande Loge de France Mark Henry Jurnalist: Care ar fi opinia Francmasoneriei referitor la “secte”, și ceea ce va preocupa legat de această problemă? Mark Henry: Citeste mai mult aici »

Masonii l-au omagiat pe Nicolae Titulescu

Liderii MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice l-au omagiat, sîmbătă, pe marele om politic Nicolae Titulescu. Liderii masoneriei române s-au aflat la Braşov pentru a marca împlinirea Citeste mai mult aici »

Compozitii Muzicale de Exceptie

Marele om de cultura romaneasca , cu iubire de tara si cantec , Marius Dragomir a compus , orchestrat si realizat textul urmatoarelor doua piese masonice originale si anume : “THE GREAT Citeste mai mult aici »

Eveniment Masonic la Alba Iulia

Joi 28 februarie 2013 , Marele Maestru  al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice  , Il. Fr. Viorel Danacu  , a raspuns invitatiei unui prieten Citeste mai mult aici »

A tradat Mihail Sadoveanu Ordinul Francmasonic?

Mihail Sadoveanu desigur,  francmason cunoscut nu numai de cei iniţiaţi dar şi mai cu seamă, de organele securităţii de atunci.Ei, cu una, cu alta, timpul trece “implacabil şi etern”, şi iată, apar Citeste mai mult aici »

Daily Archives: January 18, 2016

,,Seratele Eminescu Jurnalistul”

Luni, 11 ianuarie 2016, Institutul Cultural Român, a găzduit ,,Seratele Eminescu Jurnalistul”, organizate de Uniunea Jurnaliștilor Profesioniști din România, condusă de Domnul Dinu Doru Glăvan.

A fost marcată împlinirea unui an de existentă a publicației ,,Cronica Timpului”, în care Ilustrul Frate Viorel Dănacu, Mare Maestru al MARII LOJI NAȚIONALE A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată și Cercetări Masonice și Președinte al Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris București, a acordat un articol-interviu Doamnei Doina Bârca( poet, scriitor român, jurnalist),intitulat : ,,Noi, francmasonii români, trebuie să gândim și să construim o masonerie pentru români, adică pe înțelesul românilor și în dependență directă cu cultura noastră milenară”, partea I.

Evenimentul a fost deosebit, au participat personalități marcante ale culturii românesti, foarte mare interesul despre Eminescu Jurnalistul, au fost prezentate aspecte mai puțin cunoscute, o atmosferă de înaltă ținută, cu o mare dedicație anului Eminescu, prin multitudinea de manifestări realizate și de alte organizații cum ar fi: Fundația literar-istorică,,Stoika”, reprezentată de Președintele acesteia Domnul Florian Laurențiu Stoica și Liga Culturală a românilor de pretutindeni, reprezentată de academicianul Victor Crăciun, Președintele Ligii.

Ilustrul Frate Viorel Dănacu, a fost prezent, însotit de un frate, dar nu a vorbit, cu toate că întrebat ulterior, a spus :

,,Evenimentul a fost extraordinar, dar sunt curios sa văd cum primesc istoricii noștri, articolul meu din publicația CRONICA TIMPULUI,  care a fost difuzată tuturor participanților.

Spun aceasta pentru că azi a devenit un paradox, ca noi românii să ne blamăm propriile genii, acuzând că mulți au fost omorâți de francmasoni, etc.. Nimic mai fals. Necunoașterea ramâne o armă de distrugere în masă pentru oamenii nepregatiți.

Trebuie să știe toată lumea, că toată opera lui Eminescu este fecundată numai de adevăruri masonice, cum după iniţierea lui Sadoveanu, acesta şi-a rescris opera. Omul care l-a iniţiat a fost un om fantastic. Este autorul unei lucrări care a zguduit lumea universală: Paradoxul Adevărului (Ştefan Lupaşcu).

Nicolae Iorga, în 1934, consemna: ,,Eminescu stapânea cu desăvârșire cunoștiința trecutului românesc și era perfect inițiat în istoria universală…două marii genii au născut poporul român, Zamolxis și Eminescu”.

De aceea noi îl declarăm pe Eminescu, masonul fără șort, unul din cei mai înțelepți în arta și tradiția poporului român.”

Speram ca mesajul nostru să fie primit cu bucurie de toți cei care simțim româneste, iubim patria noastră România, credem în Dumnezeu și nemurirea sufletului.

Frații din MAREA LOJĂ NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată și Cercetări Masonice și membrii Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris București, vor realiza evenimente speciale despre Eminescu, pe durata întregului an 2016, unde vor fi prezentate foarte multe Planșe de Arhitectură( referate).

Dumnezeu să-i ocrotească pe români,

Marele Secretariat