FRANCMASONERIA SI SECTELE

Interviu al Grand Maître de la Grande Loge de France Mark Henry Jurnalist: Care ar fi opinia Francmasoneriei referitor la “secte”, și ceea ce va preocupa legat de această problemă? Mark Henry: Citeste mai mult aici »

Masonii l-au omagiat pe Nicolae Titulescu

Liderii MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice l-au omagiat, sîmbătă, pe marele om politic Nicolae Titulescu. Liderii masoneriei române s-au aflat la Braşov pentru a marca împlinirea Citeste mai mult aici »

Compozitii Muzicale de Exceptie

Marele om de cultura romaneasca , cu iubire de tara si cantec , Marius Dragomir a compus , orchestrat si realizat textul urmatoarelor doua piese masonice originale si anume : “THE GREAT Citeste mai mult aici »

Eveniment Masonic la Alba Iulia

Joi 28 februarie 2013 , Marele Maestru  al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice  , Il. Fr. Viorel Danacu  , a raspuns invitatiei unui prieten Citeste mai mult aici »

A tradat Mihail Sadoveanu Ordinul Francmasonic?

Mihail Sadoveanu desigur,  francmason cunoscut nu numai de cei iniţiaţi dar şi mai cu seamă, de organele securităţii de atunci.Ei, cu una, cu alta, timpul trece “implacabil şi etern”, şi iată, apar Citeste mai mult aici »

Monthly Archives: December 2013

Mesajul Marelui Maestru cu ocazia Solstitiului de Iarna

Dragi frati si surori ,

Va urez voua si celor dragi , din tot sufletul meu si cu toata dragostea mea fraterna , un BUN SOLSTITIU .
Azi ora 19 si 11 minute , la Solstitiu , sa fiti mai puternici ca oricand , revenindu-va prin Lumina Soarelui din Voi .
Simbolic este ultima lama TAROT Intelepciune ,, Nebunul ,, Arhietip Copilul nou nascut , cifra zero inchidere Cerc Infernal cu deschidere pentru un nou inceput , vindecare , sau 22 , vine dupa lama Tarot 21 ,, LUMEA ,, – regasire Paradisul pierdut , comoara , Lumina . Computer acelasi simbol ,, Lumea,, -www engleza e ,, Retea Lume larga ,, Nebunul inchide si redeschide comunicarea cu Lumea !! Succes !

Mesaj cu ocazia Sarbatorile de Iarna (Message sur Vacances d’hiver)

globPentru a vizualiza mesajul MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice cu ocazia Sarbatorilor de Iarna in limba Romana click pe titlu.

Pour afficher le message de la Grande Loge Nationale de Roumanie Loge de Ritualistique Compare et Recherches Maçonniquet avec les vacances d’hiver en français clic sur ltitle.

SARBATOAREA POMULUI DE CRACIUN

Fratii din MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI – Loja de Ritualistia Comparata si Cercetari Masonice , reuniti in 14 dec. 2013 , la Bucuresti , la Templul Masonic , au sarbatorit intr-o ceremonie solemna , acordarea Diplomei de Venerabil Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistia Comparata si Cercetari Masoniceal , al R. L. Hobita , Orientul Hobita , Il. Fr. Lolescu Tanasie .

A urmat Sarbatoarea Traditionala ca in fiecare an , a Pomului de Craciun , unde Mos Craciun , avenit cu daruri pentru fiecare frate , cat si pentru surorile din cadrul Loji Feminine de Ritualistia Comparata si Cercetari Masonice din cadrul Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti .

Salonul International de Arta si de Cultura Masonica , organizat de Marele Ordin Feminin Roman in 13-15 dec. 2013 ,la Casa Oamenilor de Stiinta , din Bucuresti .

foto: Mare Maestru dr. Viorel Danacu (stanga), Marea Maeastra Gratiela Barla (dreapta)

MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , a fost reprezentata de Marele Maestru , Il. Fr. Viorel Danacu , insotit de Venerabilul Maestru al R.L. Hobita, prima loja sateasca din Romania , Il. Fr. Lolescu Tanasie .

Marele Maestru , Il. Fr. Viorel Danacu , a sustinut o Plansa de Arhitectura , publicului larg , intitulata ” Masoneria romana , adevaruri nestiute , nescrise si neintelese ” , surpriza acestor adevaruri rostite pentru prima data in public fiind facute de insusi Venerabilul Maestru al R.L. Hobita , prima loja sateasca din Romania , Il. Fr. Lolescu Tanasie , care a vorbit despre ce a insemnat viata masonica in premiera in satul romanesc , de acum 11 ani de cand Il. Fr. Viorel Danacu , a consacrat R.L. Hobita din satul unde s-a nascut marele sculptor Constantin Brancusi .

Nou Tratat de Amicitie si Recunoastere Reciproca la Paris

Delegatia MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , la Paris , la PARIS .

Marele Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , Il Fr. Viorel Danacu , impreuna cu o delegatie de frati , au semnat un nou Tratat de Amicitie si Recunoastere Reciproca cu un Suprem Consiliu Francez de Rit Scotian Antic si Acceptat .

Cu acesta ocazie au avut loc schimburi de impresii , cunoastere a traditiilor masonice romanesti , preocupari ale fratilor din Lojile de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , precum si proiecte de viitor .

A urmat o Agapa fraterna traditionala , la Restaurantul ” LE PHARAMOND ” , din Paris , a carui istorie o prezentam alaturat.

CHARTE DE LA 10e ANNIVERSAIRE DU TRAITÉ D’AMITIÉ (2003-2013)

La Franc-Maçonnerie du Rite Ecossais Ancien et Accepté
LIBERTÉ-EGALITÉ-FRATERNITÉ
Le 12 décembre 2013, Or. Bucarest
CHARTE DE LA 10e ANNIVERSAIRE DU TRAITÉ D’AMITIÉ ET DE RECONNAISSANCE
ENTRE
LA GRANDE LOGE DE FRANCE
ET
LA GRANDE LOGE NATIONALE DE LA ROUMANIE (12 DÉCEMBRE 2003– 12 DÉCEMBRE 2013)

Hrisov GLF 10 Ani Tratat 2003-2013

foto: Mare Maestru dr. Viorel Danacu

Ca o marturie lasata peste generatii , prezentul Hrisov l-am facut cu aducere de aminte si multa bucurie , a ceea ce s-a facut in cadrul Masoneriei Universale , pentru prima data dupa Revolutia din 1989 din Romania , intre MAREA LOJA A FRANTEI si MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI .
Ca un scurt istoric al celor doua Obediente Masonice , de pana la semnarea Tratatului de Amicitie si Recunoastere din 12 decembrie 2003 , consider foarte necesar sa confirm urmatoarele :
Dupa intrarea in adormire fortata a masoneriei de catre comunisti , Marele Maestru Mihail Sadoveanu , fiind ultimul Mare Maestru , asa cum reiese din arhiva masonica originala de atunci pe care o posed , fratii romani s-au imprastiat unde au vazut cu ochii , pentru a scapa de oprimarile neasemuite ale comunistilor .
Astfel ca unii au ramas in tara , cea mai mare parte , fiind unul cate unul identificati si inchisi in lagarele de exterminare din Romania , de unde foarte putini au mai supravietuit , eu am mai vorbit doar cu cativa , iar altii , mai putini la numar au plecat in strainatate , unde au avut prieteni , rude sau pur si simplu cum se zice , au plecat in lume .
In Romania , familiile fratilor inchisi , s-au ajutat intre ele cum au avut posibilitatea , pentru ca le-au fost confiscate averile , au ramas fara locuri de munca , aveau copii de crescut , la scoli mergeau putini , asa ca a mai ramas doar ajutorul dintre membrii familiilor de masoni intre ei si asta in mare taina pentru a nu fi prinsi . Imi povesteau sotiile acestora cum faceau croitorie sau lucrau la Crucea Rosie , sau la diferite case de bogati ca slugi , astfel reusind sa-si creasca copiii ramasi orfani .