FRANCMASONERIA SI SECTELE

Interviu al Grand Maître de la Grande Loge de France Mark Henry Jurnalist: Care ar fi opinia Francmasoneriei referitor la “secte”, și ceea ce va preocupa legat de această problemă? Mark Henry: Citeste mai mult aici »

Masonii l-au omagiat pe Nicolae Titulescu

Liderii MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice l-au omagiat, sîmbătă, pe marele om politic Nicolae Titulescu. Liderii masoneriei române s-au aflat la Braşov pentru a marca împlinirea Citeste mai mult aici »

Compozitii Muzicale de Exceptie

Marele om de cultura romaneasca , cu iubire de tara si cantec , Marius Dragomir a compus , orchestrat si realizat textul urmatoarelor doua piese masonice originale si anume : “THE GREAT Citeste mai mult aici »

Eveniment Masonic la Alba Iulia

Joi 28 februarie 2013 , Marele Maestru  al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice  , Il. Fr. Viorel Danacu  , a raspuns invitatiei unui prieten Citeste mai mult aici »

A tradat Mihail Sadoveanu Ordinul Francmasonic?

Mihail Sadoveanu desigur,  francmason cunoscut nu numai de cei iniţiaţi dar şi mai cu seamă, de organele securităţii de atunci.Ei, cu una, cu alta, timpul trece “implacabil şi etern”, şi iată, apar Citeste mai mult aici »

Monthly Archives: October 2013

Intalnire de lucru masonic, Poiana Brasov ,19 oct. 2013

NOI EXPERIENTE MASONICE ,

Marele Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI –Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , Il. Fr. Viorel Danacu , impreuna cu Il. Fr. Vlad Vasile , Mare Maestru al Marii Loji a Romanilor de Pretutindeni de Studii si Cercetari Masonice , insotiti de frati din ambele Obediente masonice , de pe intreg cuprinsul tarii , s-au intalnit in tinute comune de lucru masonic , Vineri 18 oct. Sambata 19 oct. si Duminica 20 oct. 2013 , in Poiana Brasov .
Au avut loc ceremonii masonice cu scopul de a identifica căi şi mijloace concrete, adaptate conjuncturilor şi mentalităţilor actuale, pentru ca masoneria să-şi perfecţioneze propriile structuri , să realizeze cote mereu crescânde ale locului , rolului şi eficienţei proprii în ansamblul societăţii , majorarea gradului de acceptare a existenţei şi a filozofiei sale specifice în pături tot mai largi ale societăţii civile, ale clasei politice, etc.

Conventul MOAR- 12 oct 2013

COMUNICAT

Sambata 12 octombrie 2013 , Marele Orient al Romaniei , a avut Conventul anual , care s-a desfasurat in Bucuresti . Cu aceasta ocazie a fost invitat Marele Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI –Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , Il. Fr. Viorel Danacu , care a participat ca in fiecare an , la ceremonia de inchidere a lucrarilor Conventului , fiind insotit de o delegatie de demnitari ai Marelui Consiliu . Marele Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI –Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , Il. Fr. Viorel Danacu a semnat pentru prima data , in 20 octombrie 2007 un Tratat de Prietenie si Solidaritate , cu Marele Orient al Romaniei , reprezentat de Marele Maestru Il. Fr. Mircea Deaca . Cei doi Mari Maestri , au construit impreuna numeroase punti de legatura , intre oameni , frati si profani , intre institutii , din tara si strainatate , promovand traditiile si cultura poporului roman , integrand in Marele Lant Universal , Obedientele masonice pe care le-au construit pe parcursul anilor reprezentandu-le prin numeroasele Tratate de Amicitie si Recunostere Reciproca , incheiate cu alte prestigioase si recunoscute Obediente masonice regulare din lumea intreaga .

Targ de Carte Masonica la Paris

Sambata 16 noiembrie si duminica 17 noiembrie Grande Loge de France invita publicul ca in fiecare an la sediul sau, la targul de carte masonica “Salon Maçonnique du Livre.” Intrarea este libera si gratuita.

Programul conferintelor, expozitiilor, si evenimentelor ce vor avea loc cu ocazia acestui eveniment le puteti accesa in link-ul alaturat : http://www.i-m-f.fr/

Program: 9:00-19:00 adresa: 8, Rue Puteaux -75017 Paris 17 M’ Rome    sursa: http://www.gldf.org/

S-a mai stins un prieten , care va ramane o Lumina Vesnica

Dragii mei frati si surori ,

Saptamana trecuta l-am vizitat la prestigioasa Biblioteca Nicolae Iorga din Ploiesti , pe Domnul Profesor Boaru Nicolae , Directorul General , caruia i-am oferit revista Cuvant Masonic si Indreptarul Ucenicului . Mi-a reinoit invitatia de a face lansari de carte , reviste la Biblioteca Nicolae Iorga , asa cum am mai facut cu ani in urma tot la Biblioteca Nicolae Iorga , chiar sa organizam o expozitie masonica , am fost foarte bucuros , am fixat ca peste 3-4 saptamani sa o facem , eram cu fr. V. Corneliu de fata , iar azi am aflat ca miercuri distinsul Profesor , Boaru Nicolae a murit .

Un prieten deosebit , ne-am ajutat mult , un carturar de exceptie , Dumnezeu sa-l odihneasca , sunt foarte trist , am pierdut o mare valoare , cu o cultura cu totul deosebita , tot timpul vorbea in versuri , te plimba prin toata istoria si literatura neamului nostru , rar mi-a fost dat sa cunosc un asemenea om .