Marc Henry

FRANCMASONERIA SI SECTELE

Interviu al Grand Maître de la Grande Loge de France Mark Henry Jurnalist: Care ar fi opinia Francmasoneriei referitor la “secte”, și ceea ce va preocupa legat de această problemă? Mark Henry: Citeste mai mult aici »

Titulescu

Masonii l-au omagiat pe Nicolae Titulescu

Liderii MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice l-au omagiat, sîmbătă, pe marele om politic Nicolae Titulescu. Liderii masoneriei române s-au aflat la Braşov pentru a marca împlinirea Citeste mai mult aici »

Dragomir_Marius

Compozitii Muzicale de Exceptie

Marele om de cultura romaneasca , cu iubire de tara si cantec , Marius Dragomir a compus , orchestrat si realizat textul urmatoarelor doua piese masonice originale si anume : “THE GREAT Citeste mai mult aici »

alba

Eveniment Masonic la Alba Iulia

Joi 28 februarie 2013 , Marele Maestru  al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice  , Il. Fr. Viorel Danacu  , a raspuns invitatiei unui prieten Citeste mai mult aici »

sadoveanu-cu-maria-tanase

A tradat Mihail Sadoveanu Ordinul Francmasonic?

Mihail Sadoveanu desigur,  francmason cunoscut nu numai de cei iniţiaţi dar şi mai cu seamă, de organele securităţii de atunci.Ei, cu una, cu alta, timpul trece “implacabil şi etern”, şi iată, apar Citeste mai mult aici »

Daily Archives: September 24, 2013

COMUNICAT DE PRESA 23-09-2013

Fratii din MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI- Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , s-au reunite Vineri , Sambata si Duminica , 20-22 septembrie 2013 , la Targu Jiu , Tismana , Pestisani , Hobita , ca in fiecare an , la deschiderea anului masonic 2013-2014 .Suveranul Mare Comandor Mare Maestru , Il . Fr. Viorel Danacu , a propus si dezbatut impreuna cu fratii din Marele Consiliu , Programul de actiuni si Strategia de Dezvoltare a MARII LOJI NATIONALE AL ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , pentru anul masonic 2013-2014 .Suveranul Mare Comandor Mare Maestru , Il . Fr. Viorel Danacu , care a primit in 13 aprilie 2002 , la Brasov , toate prerogativele masonice , Patenta de Constituire , Decrete si Edicte Masonice , Sabia Simbolica , Ciocanul Si Lumina Sacra , precum si Marele Registru Matricol cu numele tuturor masonilor romani de la Il. Fr. Nicu Filip , care l-a instalat Mare Maestru , a consacrat si aprins luminile unei noi Loji masonice in Pestisani , judetul Gorj , care va avea numele de “ ACACIA “ , formata din cetateni respectabili ai localitatii .