FRANCMASONERIA SI SECTELE

Interviu al Grand Maître de la Grande Loge de France Mark Henry Jurnalist: Care ar fi opinia Francmasoneriei referitor la “secte”, și ceea ce va preocupa legat de această problemă? Mark Henry: Citeste mai mult aici »

Masonii l-au omagiat pe Nicolae Titulescu

Liderii MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice l-au omagiat, sîmbătă, pe marele om politic Nicolae Titulescu. Liderii masoneriei române s-au aflat la Braşov pentru a marca împlinirea Citeste mai mult aici »

Compozitii Muzicale de Exceptie

Marele om de cultura romaneasca , cu iubire de tara si cantec , Marius Dragomir a compus , orchestrat si realizat textul urmatoarelor doua piese masonice originale si anume : “THE GREAT Citeste mai mult aici »

Eveniment Masonic la Alba Iulia

Joi 28 februarie 2013 , Marele Maestru  al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice  , Il. Fr. Viorel Danacu  , a raspuns invitatiei unui prieten Citeste mai mult aici »

A tradat Mihail Sadoveanu Ordinul Francmasonic?

Mihail Sadoveanu desigur,  francmason cunoscut nu numai de cei iniţiaţi dar şi mai cu seamă, de organele securităţii de atunci.Ei, cu una, cu alta, timpul trece “implacabil şi etern”, şi iată, apar Citeste mai mult aici »

Daily Archives: July 15, 2013

Festivalul Cultural Medieval Cavalerii Templului Sacru

Festivalul Cultural Medieval Cavalerii Templului Sacru , Rucar , Romania

In zilele de Vineri , sambata , duminica si luni , 12-15 iulie 2013 , la Rucar , au avut loc mai multe manifestatii culturale cu ocazia Festivalului Cavalerii Templului Sacru , organizat de Primaria Rucar,  in colaborare cu alte institutii locale si judetene .
Aceste evenimente s-au bucurat de prezenta unei delegatii foarte numeroase , peste 50 de francezi veniti  la Rucar , pentru a realiza aceste evenimente , fiind ocazionate si de ziua Frantei din 14 iulie 2013.
Din Franta delegatia a fost condusa de Il. Fr. Michel PICANDET , Grand Prieure ai Cavalerilor de Saint Bernard , al ORDINULUI  SUVERAN MILITAR AL CAVALERILOR TEMPLIERI si alti mari ofiteri , cavaleri ai Ordinului Templier.

Reuniunea Consiliului Coordonator A.M.M.L.A. de la Rosenau –Viena , 4-7 iulie 2013

Asociatia Muzeelor  Masonice  , Librariilor , Arhivelor  ( A.M.M.L.A.)
Reuniunea Consiliului Coordonator A.M.M.L.A. de la Rosenau –Viena , 4-7 iulie 2013
Congresul A.M.M.L.A( Asociatia Muzeelor , Bibliotecilor , Arhivelor si Librariilor Masonice cu sediul la Bruxelles ) , a avut loc la inceputul lunii Iulie 2013 la Schloss Rosenau-Viena , in Austria . Cu ocazia acestui eveniment international , a avut loc si o expozitie masonica la care a participat si Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris-Bcucuresti . Delegatia oficiala a fost formata din Presedintele Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris-Bcucuresti , dr. Viorel Danacu , alaturi de membrii si colaboratorii Centrului care au facut unele propuneri de proiecte privind studiul si cercetarile masonice din Romania , ale fratilor din cadrul Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris-Bcucuresti si ale MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice .