FRANCMASONERIA SI SECTELE

Interviu al Grand Maître de la Grande Loge de France Mark Henry Jurnalist: Care ar fi opinia Francmasoneriei referitor la “secte”, și ceea ce va preocupa legat de această problemă? Mark Henry: Citeste mai mult aici »

Masonii l-au omagiat pe Nicolae Titulescu

Liderii MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice l-au omagiat, sîmbătă, pe marele om politic Nicolae Titulescu. Liderii masoneriei române s-au aflat la Braşov pentru a marca împlinirea Citeste mai mult aici »

Compozitii Muzicale de Exceptie

Marele om de cultura romaneasca , cu iubire de tara si cantec , Marius Dragomir a compus , orchestrat si realizat textul urmatoarelor doua piese masonice originale si anume : “THE GREAT Citeste mai mult aici »

Eveniment Masonic la Alba Iulia

Joi 28 februarie 2013 , Marele Maestru  al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice  , Il. Fr. Viorel Danacu  , a raspuns invitatiei unui prieten Citeste mai mult aici »

A tradat Mihail Sadoveanu Ordinul Francmasonic?

Mihail Sadoveanu desigur,  francmason cunoscut nu numai de cei iniţiaţi dar şi mai cu seamă, de organele securităţii de atunci.Ei, cu una, cu alta, timpul trece “implacabil şi etern”, şi iată, apar Citeste mai mult aici »

Daily Archives: June 4, 2013

Eveniment Cultural

Bucuresti 04 Iunie 2013

In ziua de Sambata 01 iunie 2013 , am fost la Targul de Carte , din Bucuresti de la Romexpo .
Sambata , am fost invitat la lansarea cartii intitulata : TEMPLIERII SI ROZI+CRUCIENI de Robert Ambelain , tradusa in limba romana de Vlad Sauciuc , Mare Maestru al Marii Loji Nationale Mixte din Romania , Editura Nestor , condusa de Fr. Horia nestorescu Balcesti , istoric al masoneriei romane , Suveran Mare Comandor din trecut  .
Am fost insotit de un frate , caruia i-am spus : “ mergi cu mine ca sa vezi si sa spui fratilor ce ai vazut si auzit “ , pentru ca daca nu-l luam nu credea nimeni ce va spun si anume :  lume multa ca la targuri in general , ploaie , fum de gratare , iar inauntru un zgomot asurzitor de multimea de lansari de carti concomitente ,  la majoritatea standurilor , mi-am adus atunci aminte de balciul de la Caracal , unde sunt tarabe si fiecare striga si facea reclama marfii , ca sa o vanda .

Politica romaneasca si internationala

Bucuresti 04 Iunie 2013

In ziua  de Duminica , 02 iunie 2013 , am fost la Targul de Carte , din Bucuresti , de la Romexpo .
Fiind invitat la lansarea cartii intitulata : “ LUMEA , AMERICA SI NOI “ , scrisa de Adrian Nastase , fost Prim Ministru al Romaniei , am ajuns pe soare si nu am mai plecat decat foarte tarziu , din cauza ploii , pentru mine ploaia a fost un semn al implinirii , cunoasterii , belsugului , de-a lungul vietii .Acum ramane sa vedem ce fel de semn este si pentru cine si pe viitor .
Sigur ca masoneria nu face politica , atentie in loja , in timpul ritualului  , dar doresc sa va spun ca desi nu sunt membru al vreunui partid politic actual , am facut candva poltica  , dar separat , cand era Partidul Democrat Agrar din Romania condus de raposatul Dr. Ing. Victor Surdu , acolo mi-a ramas gandul , pentru ca taranul si agricultura , raman talpa tarii , acolo se face paine noastra cea de toate zilele si de acolo – incolo , exista si toate celelalte , nu uitati ca incepe si cu prima litera a alfabetului “ A” , adica : Agricultura .