FRANCMASONERIA SI SECTELE

Interviu al Grand Maître de la Grande Loge de France Mark Henry Jurnalist: Care ar fi opinia Francmasoneriei referitor la “secte”, și ceea ce va preocupa legat de această problemă? Mark Henry: Citeste mai mult aici »

Masonii l-au omagiat pe Nicolae Titulescu

Liderii MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice l-au omagiat, sîmbătă, pe marele om politic Nicolae Titulescu. Liderii masoneriei române s-au aflat la Braşov pentru a marca împlinirea Citeste mai mult aici »

Compozitii Muzicale de Exceptie

Marele om de cultura romaneasca , cu iubire de tara si cantec , Marius Dragomir a compus , orchestrat si realizat textul urmatoarelor doua piese masonice originale si anume : “THE GREAT Citeste mai mult aici »

Eveniment Masonic la Alba Iulia

Joi 28 februarie 2013 , Marele Maestru  al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice  , Il. Fr. Viorel Danacu  , a raspuns invitatiei unui prieten Citeste mai mult aici »

A tradat Mihail Sadoveanu Ordinul Francmasonic?

Mihail Sadoveanu desigur,  francmason cunoscut nu numai de cei iniţiaţi dar şi mai cu seamă, de organele securităţii de atunci.Ei, cu una, cu alta, timpul trece “implacabil şi etern”, şi iată, apar Citeste mai mult aici »

Daily Archives: May 20, 2013

Expozitie masonica in Montpellier

Conferinte masonice si expozitie dedicata arhitecturii masonice din sec VIII pana in prezent. „De la ideal la real” este mottoul expozitiei masonice organizata de Marea Loja a Frantei in Montpellier. Expozitia s-a bucurat de un succes real, dupa prima editie organizata de Marea Loja a Frantei insumand peste 10000 de vizitatori. De la 1 iulie pana pe 27 iulie biblioteca centrala publica Émile Zola aduce plus de 300 documente, fotografii pe o suprafata de 400 m2.

Acest eveniment este sustinut de prestigiosul muzeu Fabre si organizat de catre comunitatea din Montpellier, împreună cu Muzeul de Marea Lojă a Franței și a organismelor ale Bibliotecii Centrale, care este una dintre cele mai mari din Franța.

Trei secole de istorie si piese de prestigiu, expuse cum ar fi imagine arată o scenă de inițiere în prezența lui Mozart, bijuterii care au aparținut Mare Maestru de Cambacérès și o reconstrucție a templului făcut cu o parte din mobilier istoric (1840) a lojei “Accord Parfait” Rochefort acestea vor fi prezentate în ordine cronologică în care vor fi, special amenajat, printuri, desene, documente de arhivă rare și rar întâlnite din cauza fragilitatii lor.