FRANCMASONERIA SI SECTELE

Interviu al Grand Maître de la Grande Loge de France Mark Henry Jurnalist: Care ar fi opinia Francmasoneriei referitor la “secte”, și ceea ce va preocupa legat de această problemă? Mark Henry: Citeste mai mult aici »

Masonii l-au omagiat pe Nicolae Titulescu

Liderii MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice l-au omagiat, sîmbătă, pe marele om politic Nicolae Titulescu. Liderii masoneriei române s-au aflat la Braşov pentru a marca împlinirea Citeste mai mult aici »

Compozitii Muzicale de Exceptie

Marele om de cultura romaneasca , cu iubire de tara si cantec , Marius Dragomir a compus , orchestrat si realizat textul urmatoarelor doua piese masonice originale si anume : “THE GREAT Citeste mai mult aici »

Eveniment Masonic la Alba Iulia

Joi 28 februarie 2013 , Marele Maestru  al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice  , Il. Fr. Viorel Danacu  , a raspuns invitatiei unui prieten Citeste mai mult aici »

A tradat Mihail Sadoveanu Ordinul Francmasonic?

Mihail Sadoveanu desigur,  francmason cunoscut nu numai de cei iniţiaţi dar şi mai cu seamă, de organele securităţii de atunci.Ei, cu una, cu alta, timpul trece “implacabil şi etern”, şi iată, apar Citeste mai mult aici »

Daily Archives: April 9, 2013

Misteriosul Ordin al Companionajului

De mult auzisem de Ordinul Companionajului , dar nu am cunoscut pe nimeni sa pot afla mai multe despre aceasta breasla operativa , initiatica .
Fiind la Paris la sfarsitul lunii martie ac. , am avut pentru prima data sansa sa cunosc un francez , care facea parte din acest Ordin al Companionajului , care o seara intreaga ne-a explicat cine sunt ei , care este diferenta dintre ei si masoni , ce fac ei , cu ce se ocupa , chiar catre miezul noptii ne-a dus intr-unul din atelierele lor , unde se lucra la aceea ora , iar apoi a chemat un alt colaborator de al sau si ne-a aratat o parte din expozitia cu lucrarile pe care acesti constructori initiati o fac si in zilele de azi , mai exista in Germania un nucleu al acestui Ordin al Companionajului , deci foarte rari si greu de gasit . Cele doua fotografii , sunt facute , cu obiectivul marit , din unul din segmentele mici ale Marii Opere construite , unice si care se poate vedea in fotografie , langa mine .

Reuniunea A.M.M.L.A. din 2013 in Austria

Urmatorul Congres al A.M.M.L.A( Asociatia Muzeelor , Bibliotecilor , Arhivelor si Librariilor Masonice cu sediul la Bruxelles ) , va avea loc la inceputul lunii Iulie 2013 in Schloss Rosenau in Austria . Cu ocazia acestui eveniment international , va avea loc si o expozitie masonica la care participa si Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris-Bucuresti , cu unele exponate ale colectiei. Delegatia oficiala va fi formata din Presedintele Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris-Bucuresti , dr. Viorel Danacu , alaturi de membrii si colaboratorii Centrului care vor sustine un referat cu noutati privind studiul si cercetarile masonice din Romania , ale fratilor din cadrul Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris-Bucuresti si ale MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice . Deasemenea va fi prezentat si noul numar al revistei “CUVANT MASONIC” in limba romana si franceza , care va fi difuzat gratuit tuturor participantilor la reuniunea Consiliului Coordonator A.M.M.L.A .

Eveniment Masonic consacrat Europei

Sub conducerea Marii Loji a Frantei simpozionul celor trei Obediente masonice dedicat Europei a adunat la palatul Brongniart-Paris peste 500 de persoane. In prezenta celor trei Mari Maestri  Marc Henry de la Grande Loge de France, Catherine Jeannin-Naltet de la Grande Loge Féminine de France et Jean Dubar de la Grande Loge Traditionnelle Symbolique et Opéra, participantii la acest simpozion au convenit de comun acord asupra faptului si necesitatii de a mobiliza cetatenii cu privire la valorile democratice care formeaza originalitatea europeana.