FRANCMASONERIA SI SECTELE

Interviu al Grand Maître de la Grande Loge de France Mark Henry Jurnalist: Care ar fi opinia Francmasoneriei referitor la “secte”, și ceea ce va preocupa legat de această problemă? Mark Henry: Citeste mai mult aici »

Masonii l-au omagiat pe Nicolae Titulescu

Liderii MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice l-au omagiat, sîmbătă, pe marele om politic Nicolae Titulescu. Liderii masoneriei române s-au aflat la Braşov pentru a marca împlinirea Citeste mai mult aici »

Compozitii Muzicale de Exceptie

Marele om de cultura romaneasca , cu iubire de tara si cantec , Marius Dragomir a compus , orchestrat si realizat textul urmatoarelor doua piese masonice originale si anume : “THE GREAT Citeste mai mult aici »

Eveniment Masonic la Alba Iulia

Joi 28 februarie 2013 , Marele Maestru  al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice  , Il. Fr. Viorel Danacu  , a raspuns invitatiei unui prieten Citeste mai mult aici »

A tradat Mihail Sadoveanu Ordinul Francmasonic?

Mihail Sadoveanu desigur,  francmason cunoscut nu numai de cei iniţiaţi dar şi mai cu seamă, de organele securităţii de atunci.Ei, cu una, cu alta, timpul trece “implacabil şi etern”, şi iată, apar Citeste mai mult aici »

Daily Archives: March 5, 2013

O noua loja a luat fiinta la Iasi

Sambata , 02.03.2013 , la Iasi , Il. Fr. Viorel Danacu , Mare Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI- Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , a convocat Tinuta de Mare Consiliu a MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI- Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice si a consacrat o loja masonica .

Respectabila Loja Unio Moldaviae , nr. 8 , de la Orientul Iasi , a fost consacrata , investita si instalati Ofiterii si Demnitarii acesteia , de catre Il. Fr. Viorel Danacu , Mare Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI- Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , in prezenta tuturor fratilor de pe intreg cuprinsul Romaniei , invitati la acest eveniment deosebit .

Eveniment Masonic la Alba Iulia

Joi 28 februarie 2013 , Marele Maestru  al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice  , Il. Fr. Viorel Danacu  , a raspuns invitatiei unui prieten mai vechi si frate , Il. Fr. Mircea  Ioan  Chira , fiind prezent la Alba Iulia .

Cu aceasta ocazie Il. Fr. Viorel Danacu  , impreuna cu Il. Fr. Mircea  Ioan  Chira au  reaprins  Lumina la Monumentul Candela ridicat de acestia  in 2004 impreuna cu fratii din Respectabila Loja Horia Closca si Crisan  .
La ceremonia organizata de Prefectura si Primaria orasului Alba Iulia , in acest an , cu ocazia supliciului celor trei eroi martiri Horea Closca si Crisan , au participat si cei doi masoni cunoscuti si recunoscuti de toti participantii , ca fiind  constructorii si initiatorii proiectului Monumentului Candela , pe Dealul Furcilor , acolo unde este ingropata inima lui Horea , erou  , martir si deopotriva frate .