FRANCMASONERIA SI SECTELE

Interviu al Grand Maître de la Grande Loge de France Mark Henry Jurnalist: Care ar fi opinia Francmasoneriei referitor la “secte”, și ceea ce va preocupa legat de această problemă? Mark Henry: Citeste mai mult aici »

Masonii l-au omagiat pe Nicolae Titulescu

Liderii MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice l-au omagiat, sîmbătă, pe marele om politic Nicolae Titulescu. Liderii masoneriei române s-au aflat la Braşov pentru a marca împlinirea Citeste mai mult aici »

Compozitii Muzicale de Exceptie

Marele om de cultura romaneasca , cu iubire de tara si cantec , Marius Dragomir a compus , orchestrat si realizat textul urmatoarelor doua piese masonice originale si anume : “THE GREAT Citeste mai mult aici »

Eveniment Masonic la Alba Iulia

Joi 28 februarie 2013 , Marele Maestru  al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice  , Il. Fr. Viorel Danacu  , a raspuns invitatiei unui prieten Citeste mai mult aici »

A tradat Mihail Sadoveanu Ordinul Francmasonic?

Mihail Sadoveanu desigur,  francmason cunoscut nu numai de cei iniţiaţi dar şi mai cu seamă, de organele securităţii de atunci.Ei, cu una, cu alta, timpul trece “implacabil şi etern”, şi iată, apar Citeste mai mult aici »

Category Archives: Stiri Externe

Reuniune Internationala

L’Ordre Maçonnique Mixte International
«Le Droit Humain»,
La Juridiction ROUMAINE
et la RL 1584 ” Liberté ” à l’Orient de Bucarest

LIBERTÉ – ÉGALITÉ – FRATERNITÉ
Zénith de Bucarest, le 9 avril 2014 (EV)

Il :. Fr :. Viorel Danacu , Presedintele Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti si Mare Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice raspuns invitatiei de mai jos , fiind bucuros ca s-a reintalnit cu Marii maestrii din Romania si din strainatate , prezenti la acest eveniment de exceptie , petrecandu-si o zi de neuitat in armonie si deplina fraternitate masonica .
Iata mai jos textul invitatiei :

Diplomatie Masonica

STUDIES ON
TRADITIONAL FREEMASONRY ,
Autor : FABIO VENZI
17.04.2014
SCRISOARE DE MULTUMIRE
MARELUI MAESTRU AL
GRAN LOGGIA REGOLARE D’ITALIA

In ziua de 17.04.2014 a sosit prin curierat special la sediul Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti coletul cu 2 lucrari masonice ale Il:.Fr:. Fabio Venzi , Mare Maestru , de la GRAN LOGGIA REGOLARE D’ITALIA . Iata mai jos scrisoarea de raspuns a Il :. Fr :. Viorel Danacu , Presedintele Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti si Mare Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice :

Targ de Carte Masonica la Paris

Sambata 16 noiembrie si duminica 17 noiembrie Grande Loge de France invita publicul ca in fiecare an la sediul sau, la targul de carte masonica “Salon Maçonnique du Livre.” Intrarea este libera si gratuita.

Programul conferintelor, expozitiilor, si evenimentelor ce vor avea loc cu ocazia acestui eveniment le puteti accesa in link-ul alaturat : http://www.i-m-f.fr/

Program: 9:00-19:00 adresa: 8, Rue Puteaux -75017 Paris 17 M’ Rome    sursa: http://www.gldf.org/

Ecouri Internationale despre Masoneria din Galati (1734)

Pe calea acestui mesaj va aducem la cunostinta ca ulterior vizitei Marelui Maestru Il. Fr. Viorel Danacu la Galati, evenimentul cultural cu tematica masonica a fost difuzat si in lumea francofona , iar felul cum acesta a fost reflectat il gasiti dand click aici: http://reuropeennesro.wordpress.com/2013/07/30/conference-maconnique-ouverte-au-public/

Aveti posibilitatea sa vizualizati sub textul in limba franceza , imagini cu vitrinele expozitiei masonice organizate si a Conferintei Masonice Publice care au avut loc la Galati in 26 iulie 2013 .

Iata dragii mei cum reactioneaza elita internationala la evenimente de substanta cu rol educativ , informational , eliminand astfel confuzia care acopera inca Ordinul Masonic Roman, dupa 23 de ani de libertate .
“Noi trebuie sa vorbim lumii prin fapte , construind o lume mai buna si mai pasnica ” zice Viorel Danacu , Mare Maestru al Marii Loji Nationale A Romaniei -Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice si Presedinte al Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti. sursa articolului : Rencontres Europeennes Europoesie (Roumanie).

Marele Secretariat al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-
Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice

Reuniunea Consiliului Coordonator A.M.M.L.A. de la Rosenau –Viena , 4-7 iulie 2013

Asociatia Muzeelor  Masonice  , Librariilor , Arhivelor  ( A.M.M.L.A.)
Reuniunea Consiliului Coordonator A.M.M.L.A. de la Rosenau –Viena , 4-7 iulie 2013
Congresul A.M.M.L.A( Asociatia Muzeelor , Bibliotecilor , Arhivelor si Librariilor Masonice cu sediul la Bruxelles ) , a avut loc la inceputul lunii Iulie 2013 la Schloss Rosenau-Viena , in Austria . Cu ocazia acestui eveniment international , a avut loc si o expozitie masonica la care a participat si Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris-Bcucuresti . Delegatia oficiala a fost formata din Presedintele Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris-Bcucuresti , dr. Viorel Danacu , alaturi de membrii si colaboratorii Centrului care au facut unele propuneri de proiecte privind studiul si cercetarile masonice din Romania , ale fratilor din cadrul Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris-Bcucuresti si ale MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice .

Expozitie masonica in Montpellier

Conferinte masonice si expozitie dedicata arhitecturii masonice din sec VIII pana in prezent. „De la ideal la real” este mottoul expozitiei masonice organizata de Marea Loja a Frantei in Montpellier. Expozitia s-a bucurat de un succes real, dupa prima editie organizata de Marea Loja a Frantei insumand peste 10000 de vizitatori. De la 1 iulie pana pe 27 iulie biblioteca centrala publica Émile Zola aduce plus de 300 documente, fotografii pe o suprafata de 400 m2.

Acest eveniment este sustinut de prestigiosul muzeu Fabre si organizat de catre comunitatea din Montpellier, împreună cu Muzeul de Marea Lojă a Franței și a organismelor ale Bibliotecii Centrale, care este una dintre cele mai mari din Franța.

Trei secole de istorie si piese de prestigiu, expuse cum ar fi imagine arată o scenă de inițiere în prezența lui Mozart, bijuterii care au aparținut Mare Maestru de Cambacérès și o reconstrucție a templului făcut cu o parte din mobilier istoric (1840) a lojei “Accord Parfait” Rochefort acestea vor fi prezentate în ordine cronologică în care vor fi, special amenajat, printuri, desene, documente de arhivă rare și rar întâlnite din cauza fragilitatii lor.

Eveniment Cultural-Masonic la Rimini

Centrul Sociologic Italian din Rimini prezintă cartea lui Luigi Pruneti despre Elfi, gnomi și prezențe întunecate în Toscana și în lume.

Evenimentul va avea loc la “Sala del Podesta” – Palatul dell’Arengo în Piazza Cavour în Rimini.Introducerea sustinuta de Dr. Massimo Montanari, președinte al Centrului de Sociologie Rimini italian

Eveniment moderat de Dr. Roberto Pinotti, jurnalist, scriitor și președinte al Centrului Ufologic Național, cu ajutorul Dr. Victor Morigi, presedintele Centrului Italian de Conferințe Sociologice din Emilia Romagna. Evenimentul va continua la ora 19.00 cu un aperitiv alaturi de autor. programul evenimentului Aici.